Algemene voorwaarden
Spill the tea Venlo is ten allen tijde gerechtigd de Algemene voorwaarden van deze site te wijzigen of te herzien. Door uw bestelling geeft u te kennen dat u met de leverings- en betalingsvoorwaarden akkoord gaat. U accepteert daarmee ook de eventuele wijzigingen en herzieningen van deze algemene voorwaarden. U kunt hiervan op de hoogte blijven door de algemene voorwaarden op deze site regelmatig te raadplegen.
Artikel 1: Definities
- Spill the tea Venlo, gevestigd te Venlo, KvK-nummer 91623731, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als verkoper.
- Partijen zijn verkoper en koper samen.
- Met de overeenkomst wordt bedoeld de koopovereenkomst tussen partijen.
Artikel 2: Toepasselijkheid algemene voorwaarden
- Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of goederen door of namens de verkoper.
- Afwijken van deze voorwaarden kan alleen als dat uitdrukkelijk én schriftelijk door partijen is overeengekomen.
Artikel 3: Betaling
- De volledige koopsom wordt altijd vooraf voldaan. Bij reserveringen wordt in sommige gevallen een aanbetaling verwacht. In dat geval krijgt de koper een bewijs van de reservering en de vooruitbetaling.
- Betaalt de koper niet op tijd, dan is hij in gebreke. Blijft de koper in gebreke, dan is de verkoper gerechtigd de verplichtingen op te schorten totdat de kopen aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan.
- Blijft de koper in gebreke, dan zal de verkoper tot invordering overgaan. De kosten met betrekking tot die invordering komen voor rekening van de koper. Deze incassokosten worden berekend aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
- In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de koper zijn de vorderingen van de verkoper of koper onmiddellijk opeisbaar.
- Weigert de koper zijn medewerking aan de uitvoering van de opdracht door verkoper dan is hij nog steeds verplicht de afgesproken prijs aan de verkoper te betalen.
Artikel 4: Aanbieding, offertes en prijs
1. Aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod een termijn van aanvaarding is genoemd. Wordt het aanbod niet binnen die gestelde termijn aanvaard, dan vervalt het aanbod.
2. Levertijden in offertes zijn indicatief en geven koper bij overschrijding daarvan geen recht op ontbinding of schadevergoeding, tenzij partijen uitdrukkelijk én schriftelijk anders zijn overeengekomen.
3. Aanbiedingen in offertes gelden niet automatisch voor nabestellingen. Partijen moeten dit uitdrukkelijk én schriftelijk overeenkomen.
4. De op aanbiedingen, offertes en facturen genoemde prijs bestaat uit de koopprijs in euro’s, inclusief de verschuldigde btw en eventuele andere overheidsheffingen maar exclusief eventuele overige kosten zoals adminsitratie- of verzendkosten.
5. Verhogingen van de kostprijzen van producten of onderdelen daarvan, die de verkoper niet kon voorzien ten tijde van het doen van de aanbieding of het tot stand komen van de overeenkomst, kunnen aanleiding geven tot prijsverhogingen.
6. Koper heeft het recht om een overeenkomst ongedaan te maken vanwegen een prijsverhoging zoals genoemd in lid 5, tenzij de verhoging het gevolg is van een wettelijke regeling.
Artikel 5: Herroepingsrecht
- De koper krijgt het recht om na ontvangst van de bestelling binnen 14 dagen de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden (herroepingsrecht). De termijn begint te lopen vanaf het moment dat de (gehele) bestelling door de consument is ontvangen.
- Er bestaat geen herroepingsrecht in de volgende gevallen:
- wanneer de producten volgens specificaties op maat zijn gemaakt
- wanneer de producten beperkt houdbaar zijn
- wanneer het product niet meer in de oorspronkelijke verpakking zit
- de koper heeft afgezien van zijn herroepingsrecht. - De koper kan een herroeping melden aan de verkoper. Verkoper zal een herroeping in werking stellen.
- Indien de koper van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het ongebruikte en onbeschadigde product met alle geleverde toebehoren en –indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele verzendverpakking aan de verkoper retourneren, conform de door de verkoper verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Artikel 6: Vergoeding bij herroeping
- Wanneer de koper binnen de in Artikel 5 lid 1 vermelde termijn zijn aankoop heeft herroepen en op tijd de volledige bestelling heeft geretourneerd, dan zal de verkoper het volledige aankoopbedrag van de geretourneerde producten terugbetalen.
- De bezorgkosten voor retourzenden zijn voor rekening van de koper.
Artikel 7: Oplevering en risico-overgang
- Zodra het gekochte door de koper in ontvangst is genomen, gaat het risico over van verkoper naar koper.
Artikel 8: Retentierecht
- De verkoper kan gebruikmaken van zijn retentierecht en in dat geval producten van de koper bij zich houden totdat de koper alle nog openstaande rekeningen heeft betaald.
- De verkoper is niet aansprakelijk voor eventuele schade die de koper lijdt vanwege het gebruik van zijn retentierecht.
Artikel 9: Onderzoek, reclamaties
- Koper is gehouden het geleverde op het moment van (af)levering, maar in ieder geval binnen zo kort mogelijke termijn te (doen) onderzoeken. Daarbij behoort koper te onderzoeken of de kwantiteit van het geleverde overeenstemmen met hetgeen partijen zijn overeengekomen, althans dat kwaliteit en kwantiteit voldoen aan de eisen die daaraan in het normale (handels)verkeer gelden.
- Reclamaties met betrekking tot beschadigingen, tekorten of verlies van geleverde goederen moeten binnen 5werkdagen na de dag van aflevering van de goederen door de koper schriftelijk bij de verkoper worden ingediend.
- Bij gegrondverklaring van de klacht binnen de gestelde termijn heeft de verkoper het recht om óf te herstellen, óf opnieuw te leveren, óf om van levering af te zien en de koper een creditnota te sturen voor dat deel van de koopprijs.
- Geringe en/of branche gebruikelijke afwijkingen en verschil in kwaliteit, aantal, maat of afwerking kunnen niet aan de verkoper worden tegengeworpen.
- Klachten met betrekking tot een bepaald product hebben geen invloed op andere producten dan wel onderdelen behorende bij diezelfde overeenkomst.
- Na het verwerken danwel de ingebruikname van de goederen bij de koper worden geen reclamaties meer geaccepteerd.
Artikel 10: Levering
- Levering geschiedt op basis van “af werk”. Dit houdt in dat alle kosten voor koper zijn.
- Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.
- Een door de verkoper opgegeven termijn voor levering is indicatief. Dit is nooit een fatale termijn. Bij overschrijding van de termijn moet koper verkoper schriftelijk in gebreke stellen. Indien later wordt geleverd kan de koper hieraan geen rechten ontlenen, tenzij schriftelijk anders wordt afgesproken.
- De levertijd gaat in wanneer de koper het bestelproces volledig heeft afgerond en daarvan ene bevestiging heeft gekregen.
- De koper krijgt geen schadevergoeding en mag de overeenkomst niet ongedaan maken wanneer de verkoper later levert dan is afgesproken.
- De koper dient ervoor te zorgen dat de feitelijke levering van zijn bestelde producten op tijd kan plaatsvinden.
- Indien de koper de zending niet tijdig heeft opgehaald bij het pakketpunt en de goederen worden geretourneerd aan de verkoper zijn de kosten voor een nieuwe levering voor rekening van de koper.
- Indien koper afname weigert of nalatig is in het verstrekken van informatie of instructies die noodzakelijk zijn voor de levering, is de verkoper gerechtigd de zaak voor rekening en risico van de koper terug te halen.
- Verkoper is gerechtigd de zaken in gedeelten te leveren, tenzij partijen dit anders schriftelijk zijn overeengekomen of aan deellevering geen zelfstandige waarde toekomt. Verkoper is bij levering in delen gerechtigd deze delen afzonderlijk te factureren.
Artikel 11: Overmacht
- Kan verkoper niet, niet tijdig of niet behoorlijk aan zijn verplichtingen uit de overeenkomst voldoen door overmacht, dan is hij niet aansprakelijk voor door koper geleden schade.
- Onder overmacht verstaan partijen in ieder geval iedere omstandigheid waarmee verkoper ten tijde van het aangaan van de overeenkomst geen rekening kon houden en ten gevolge waarvan de normale uitvoering van de overeenkomst redelijkerwijs niet door koper kan worden verlangd zoals bijvoorbeeld ziekte, oorlog of oorlogsgevaar, burgeroorlog en oproer, molest, sabotage, terrorisme, energiestoring, overstroming, aardbeving, brand, bedrijfsbezetting, werkstaking, werkliedenuitsluiting, gewijzigde overheidsmaatregelen, transportmoeilijkheden, en andere storingen in het bedrijf van verkoper.
- Voorts verstaan partijen onder overmacht de omstandigheid dat toeleveringsbedrijven waarvan de verkoper altijd afhankelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst, niet aan de contractuele verplichtingen jegens verkoper voldoen, tenzij zulks aan verkoper te verwijten is.
- Indien zich een situatie als hiervoor bedoeld voordoet als gevolg waarvan verkoper niet aan zijn verplichtingen jegens koper kan voldoen, dan worden die verplichtingen opgeschort zolang verkoper niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Indien de in de vorige zin bedoelde situatie 30 kalenderdagen heeft geduurd, hebben partijen het recht de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden.
- Ingeval de overmacht langer dan drie maanden voortduurt, heeft koper het recht de overeenkomst met onmiddelijke ingang te ontbinden. Ontbinding kan alleen via een aangetekende brief.
Artikel 12: Overdracht van rechten
- Rechten van een partij uit deze overeenkomst kunnen niet worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van de andere partij. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83, tweede lid, Burgerlijk Wetboek.
Artikel 13: Eigendomsvoorbehoud
- De bij verkoper aanwezige zaken en geleverde zaken en onderdelen blijven eigendom van de verkoper totdat koper de gehele afgesproken prijs heeft betaald. Tot die tijd kan verkoper zich beroepen op zijn eigendomsvoorbehoud en de zaken terugnemen.
- Indien de overeengekomen vooruit te betalen bedragen niet of niet op tijd worden voldaan, heeft de verkoper het recht op de werkzaamheden op te schorten totdat het overeengekomen deel alsnog is voldaan. Er is dan sprake van schuldeisersverzuim. Een verlate levering kan in dat geval niet aan de verkoper worden tegengeworpen.
- Verkoper is niet bevoegd de onder zijn eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden noch op enige andere wijze te bezwaren.
- Verkoper verplicht zich onder eigendomsvoorbehoud aan koper geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand, ontploffings- en waterschade alsmede tegen diefstal.
- Indien zaken nog niet zijn geleverd, maar de overeengekomen vooruitbetaling of prijs niet conform afspraak is voldaan, heeft verkoper het recht van retentie. De zaak wordt dan niet geleverd totdat koper volledig en conform afspraak heeft betaald.
- De verkoper is niet aansprakelijk voor eventuele schade die de koper lijdt vanwege het gebruik van zijn retentierecht.
- In geval van liquidatie, insolventie of surseance van betaling van koper zijn de verplichtingen van koper onmiddellijk opeisbaar.
Artikel 14: Aansprakelijkheid
- Iedere aansprakelijkheid voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met de uitvoering van een overeenkomst, is steeds beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door de gesloten aansprakelijkheidsverzekering(en) wordt uitbetaald. Dit bedrag wordt verhoogd met het bedrag van het eigen risico volgens de desbetreffende polis.
- De verkoper is alleen aansprakelijk voor schade die de koper lijdt wanneer die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van de verkoper.
- Wanneer de verkoper aansprakelijk is voor de schade, dan geldt dat alleen voor directe schade die verband houdt met de uitvoering van een onderliggende overeenkomst.
- De verkoper is niet aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst of schade aan derden.
- Alle afbeeldingen, foto’s, kleuren, tekeningen, omschrijvingen op de website of op social media zijn slechts indicatief en kunnen niet leiden tot enige vergoeding, ontbinding of opschorting.
- Voor de verjaringstermijn en de wijze van aansprakelijkstelling wordt door de verkoper beroep gedaan op artikel 3:310 van het Burgerlijk Wetboek.
Artikel 15: Klachtplicht
- Koper is verplicht klachten over de verrichte werkzaamheden direct schriftelijk te melden aan verkoper. De klacht bevat een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat verkoper in staat is hierop adequaat te reageren.
- De koper dient een tekortkoming aan het geleverd product binnen de termijn van 14 dagen na ontvangst van de producten schriftelijk te melden bij de verkoper.
- Is een klacht gegrond, dan is verkoper verplicht het goed te herstellen en eventueel te vervangen.
- De koper moet aantonen dat de klacht betrekking heeft op de overeenkomst tussen de partijen.
Artikel 16: Garanties
- De garantie op producten geldt alleen voor defecten die zijn veroorzaakt door een ondeugdelijke fabricage of constructive of ondeugdelijk material.
- De garantie geldt niet:
- in het geval van normale slijtage
- voor schade ontstaan door ongevallen
- voor schade ontstaan door aangebrachte wijzigingen aan het product
- voor schade door nalatigheid of ondeskundig gebruik van de koper
- wanneer de oorzaak van het defect niet duidelijk kan worden vastgesteld. - Het risico van verlies, beschadiging of diefstal van de producten die het voorwerp zijn van een overeenkomst tussen partijen, gaat over op de koper op het moment waarop deze juridisch en/of feitelijk worden geleverd, althans in de macht van de koper komen of van een derde die het product ten behoeve van de klant in Ontvangst neemt.
- De garantietermijn bedraagt 14 dagen, ingaande op de dag van levering aan koper.
- Verzending van zaken ten aanzien waarvan een beroep op de garantie wordt gedaan vindt plaats voor rekening en risico van koper, en na voorafgaand overleg met verkoper.
- Indien koper niet, niet-behoorlijk of niet-tijdig voldoet aan enige verplichting voortvloeiend uit de met verkoper gesloten overeenkomst(en), dan is verkoper niet tot garantie gehouden.
Artikel 17. Toepasselijk recht
- Op alle overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn en alle geschillen die daaruit mochten voortvloeien of daarmee in verband staan, is Nederlands recht van toepassing.
- Geschillen betrekking hebbend op deze voorwaarden of overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn zullen worden berecht door de Nederlandse Rechter.
- De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag is uitgesloten.
- Wanneer in een gerechtelijke procedure één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden als onredelijk bezwarend worden aangemerkt, dan blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.